שמחת תורה השנה

הרה"ג יעקב אריאל

י"ט תשרי תשפ"א
שאלה
אני עדיין לא מבין איך כלל ישראל סיים את התורה השנה. לא מדובר ביחידים שלא סיימו, אלא בקהילות שלמות. בארץ רק מניין אחד בכותל המערבי ומניין אחד במערת המכפלה סיימו לקרוא כל התורה (באופן חוקי) - האם זה נחשב שכלל ישראל סיים? ועל כל פנים, איזה משמעות יש למי שנבחר כחתן תורה במניין מסוים, שבו, לא סיימו?
תשובה
במחילה, מניין לך שלא היו קהילות שהשלימו? היו גם מנייני מרפסות לחלק מהפוסקים לא היה צירך להשלים יותר מפרשיה אחת מכיון שהיו אנוסים הדין הוא כאילו לא החסירו אף פרשה