תפילה ועוד

כולל הלכה בית אל

ח כסלו תשפ"א
שאלה
בסד שלום יש לי כמה שאלות חשובות בשבילי, 1. אם אני בתפילת שמונה עשרה וטעיתי במילה בניקוד אני צריך לחזור? וגם בכללי כל התפילה אם טעיתי במילה בניקוד שלה צריך לחזור? 2.בתפילת שמונה עשרה יש את הקטע שכורעים בברכת אבות וכו אז אם לא כרעתי בברוך וזקפתי בה צריך לחזור? 3.בסוף תפילת שמונה עשרה יש את הצעדים בסוף אז איך בדיוק צריך לעשות אותם? זה משנה כמה אחורה או כמה גודל הצעד? ואם לא עשיתי טוב צריך לחזור? 4. היה לנו במרפסת ציפור שהיא כנראה הייתה מתה ואבא שלי לקח אותה משם, האם מותר להתפלל שם? 5.החדר שלי צמוד למרפסת ויש רשת ישר למרפסת אז אם יש צואה של יונים או ציפורים מותר להתפלל בחדר עם חלון פתוח? תודה רבה אתם עושים עבודה נפלאה.
תשובה
שלום וברכה לשואל היקר! ראשית אפתח בהתנצלות על העיכוב במתן התשובה! 1. אם טעית בניקוד אין אתה צריך לחזור על התפילה, אמנם אם ישר אחר שטעית שמת לב לטעות, בזה תחזור על המילה בצורה המתוקנת שלה. הוא הדין לתפילה. 2. טעה ולא כרע, אינו צריך לחזור. 3. "כורע ופוסע ג' פסיעות לאחריו בכריעה אחת ואחר שפוסע ג' פסיעות, בעודו כורע קודם שיזקוף כשאומר 'עושה שלום במרומיו' - הופך פניו לצד שמאלו, וכשאומר 'הוא יעשה שלום עלינו' - הופך פניו לצד ימינו, ואח"כ ישתחווה לפניו כעבד הנפטר מרבו" (שו"ע סימן קכג). ויזקוף. צריך לעקור רגל שמאל תחילה, ויש להניח את רגל שמאל בצד העקב של רגל ימין ואחכ עוקר את רגל ימין ומניחה בצד עקב שמאל, ולאחר מכן עוקר רגל שמאל ומשווה אותה לרגל ימין. לכתחילה לא יפסע יותר משיעור עקב בצד אגודל. ובכל זה אם עשה שלא כהוגן אין צריך לחזור. 4. אפשר להתפלל שם. כמובן כאשר אין שם ריח רע. 5. אפשר להתפלל בעוד החלון פתוח. בברכת נעם ה' עליכם, שלום וכל טוב!!