עסק אינטרנטי שמשלב דוגמניות

הרב עזריה אריאל

כ"ד מרחשון תשפ"א
שאלה
היי שלום כבוד הרב, אני חוזר בתשובה כבר 8 שנים ובדיוק מקים עסק של תכשיטי יוקרה לנשים ששיווקו עתיד להיות באירופה ולא בארץ. מדובר בחנות אינטרנטית ולא בחנות פיזית, אז אני משלב דוגמניות שהולכות להציג על עצמן את התכשיטים בצורה לא חושפנית כמובן. השאלה האם אין בעיה הלכתית לגבי זה?
תשובה
לשואל, שלום וברכה! מותר להציג תמונות של נשים לבושות באופן צנוע, באתר ייעודי לנשים ובפרט כשהוא מופנה בעיקר לגויים. אם יהודי יבחר להתבונן בתמונות מתוך כוונה שאיננה טהורה - זה לא מעניינך ואין לך אחריות על כך. אתה לא זימנת לו את התמונות מול העיניים בסביבתו הטבעית אלא זו בחירה שלו. בהצלחה וכל טוב!