• צבא ולימוד תורה

ישיבה גבוהה-בירור והדרכה בנושא

הרב דוד חי הכהן

א סיון תשס"ה
שאלה
שלום לכבוד הרב דוד חי הכהן! אני לומד בביה"ס "כרם שלמה" בחולון בכיתה יא’ ורציתי לשאול האם כדאי ללכת לישיבה גבוהה או שכדאי הסדר במסלול שדוחים את השירות הצבאי כמו ישיבה גבוהה אז מה דעת הרב בנושא? כי דיברתי עם הרב יעקב טל שליט"א ר"מ בבית ספרנו והוא הציע לי ללכת לישיבה של הרב
תשובה
על שאלתך בעדיפות ישיבה גבוהה או ישיבת הסדר, הכל תלוי במדרגת אהבת התורה של הבחור, במסירות וביכולת שהוא מוכן להתמסר ללימוד תורה. ומה שנוגע לישיבה שלנו, יש צורך בראיון אישי מקדים, ע"מ לברר התאמה למקום הזה במיוחד.