• שבת ומועדים
  • חמץ שעבר עליו הפסח

מה קורה למה ששכחנו למכור במכירת חמץ?

הרב יצחק בן יוסף

שאלה
שלום כבוד הרב, נודה לעזרתך במס׳ שאלות בנוגע למכירת חמץ בפסח האחרון: 1)ריכזנו חלק ממוצרי החמץ בארון קטן,אולם שכחנו לסגור אותו לפני שעת מכירת החמץ. כ5-10 דק׳ לאחר זמן המכירה (10:00 בבוקר יום שישי) נזכרנו בכך וסגרנו את הארון-האם המוצרים שבו נכללו במכירה, וניתן להשתמש בהם לאחר הפסח? חשוב לציין שיום לפני כן הארון סומן במדבקה שנפלה, ולא החזרנו את הסימון. 2)ניקינו את התנור ניקוי בסיסי (ללא הכשרה) כך שלא יהיה בו כזית חמץ, והתכוונו לכלול במכירת החמץ. נזכרנו לאחר זמן המכירה (כרבע שעה אחרי) ששכחנו לסמן אותו, וסימנו אותו בנייר דבק(ללא ציון ״חמץ״)האם כעת ניתן להשתמש בו (ובתבניות שהיו בתוכו)? 3) שכחנו להכניס לאזורי מכירת החמץ כלי חמץ נקיים- האם למרות שלא נכללו במכירה, ניתן להשתמש בהם כעת? נודה לעזרתך, שבוע טוב ומבורך.
תשובה
1. ניתן להשתמש. 2-3 - כלים לא מוכרים, רק מנקים ןמצניעים. אם מוכרים את הכלים לגוי צריך להטבילם.