כלי שנקנה בשבת ע"י גוי

הרב בנימין במברגר

א אייר תשפ"א
שאלה
שלום רב, האם כלי בישול ללחם שנקנה על ידי גוי בשבת (לא לפי בקשתי, על פי דעתו של הקונה בלבד) האם מותר לקבלו ולהשתמש עמו?
תשובה
לא ברור מהשאלה האם הוא קנה את זה בשבילו או בשבילך. כי אם קנה בשבילו ואחר כך רצה לתת לך אין בכך בעיה. אם הוא קנה את זה בשביל שהוא ייתן לך מתנה, כלומר, שתכיר לו טובה בכך, הרי זה כאילו קנה בשבילו. וגם אם קנה בשבילך ממש, הרי שלאחר שבת ועבר מספיק זמן שהוא יכול היה לקנות לך אחרי שבת, מותר להנות מזה.