האם צריך פרוביוטיקה כשרה לפסח?

מכון התורה והארץ

א אייר תשפ"א
שאלה
שלום! אני נוטלת פרוביוטיקה באופן יומיומי, האם יש עניין בכשרות המוצרים? (אלטמן לדוגמא)
תשובה
בס"ד שלום וברכה יש רשימות של תרופות פרוביוטיקה הכשרות לפסח, ויש לבדוק אם אין אפשרות להשתמש בהן בשביל החיידקים שאת צריכה. (גם לאלטמן יש רשימות כאלו, מופיע באתר). אם התוסף שאת צריכה לא מופיע ככשר לפסח אין לקחת אלא א"כ רופא אומר שיש צורך בכך וכן אם זה קפסולה ולא כדור רגיל. חג כשר ושמח בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ