האם לבחור סנדק בעל מידות שאינו מהמשפחה?

הרב דוד חי הכהן

כ"ט אייר תשפ"א
שאלה
שלום רב אני צפויה ללדת בקרוב בן בכור. עבור אבי זהו נכד ראשון אך הוא גם היה סנדק עבור בנה של אחותי החורגת (בתו של אשתו, אין קשר דם ביניהם). עבור אביו של בעלי זהו נכד שני אך לא היה סנדק עבור הנכד הראשון שלו (נכד מהבת בכורה). ידוע לנו שלשני הסבים יש רצון להיות סנדקים שכן בסופו של יום זה כן נכד ראשון שיכולים להיות סנדקים אצלו. אביו של בעלי אינו שומר מצוות ואילו אבי כן. לצד זאת ישנן מידות שלא הייתי רוצה שבני ייקח מאף אחד מהם. אני מאוד מתלבטת בגלל המשמעות הרוחנית שהבנתי שיש לבחירת סנדק (אם הבחירה הייתה על פי זה בלבד הייתה בוחרת באדם חיצוני כמו רב או דמות אחרת מוערכת דתית ערכית ורוחנית בעיניי). אך גם איני רוצה שאף אחד ייפגע. בעלי מאמין שערכים יושפעו מאיתנו ושלכן משמעות הסנדק בעיניו יותר קשורה בכבוד לסבים ושאף אחד לא ייפגע ולכן מעדיף שאביו יהיה (שכן הוא מצפה ככל הידוע לנו כי נהוג שאבי האב יהיה הסנדק). מה כדאי לעשות במצב כזה? תודה רבה
תשובה
בעלך אינו צודק כי יש השפעה גדולה מהסנדק וצריך לחשוב על עתידו של הילד. אם תזמינו רב מפורסם יכול להיות שההורים לא ייפגעו. אך אם יכולה להיות חלילה מריבה גדולה ביניכם או עם ההורים אפשר לתת למי שבעלך רוצה אך להתפלל שבזכות שאת שומרת על השלום, שהקב"ה יגן על הילד מכל רע רוחני או גופני.