האם נכון להימנע מעבירה ע"י נדר שלא יעבור אותה?

הרב דוד חי הכהן

כ"ט אייר תשפ"א
שאלה
לכבוד הרב דוד חי הכהן שליט"א, בן תורה שעבר פעמים רבות על עבירה במעשה, ומנסה מאוד להפסיק לחטוא ולמרות השתדלותו הרבה לעיתים נכשל. האם מותר וכדאי לו להיעזר בחומרת הנדר בעיניו ולנדור שלא יעבור את העבירה הזו תקופה קצרה מסוימת שחושב שיעמוד בה, והיא תיתן לו כוח להמשיך ולא להיכשל (ואם יראה צורך, ינדור שוב בסוף התקופה לתקופה קצרה נוספת וחוזר חלילה)? ואם כן, האם נוסח זה טוב? "אני נודר שלא אחטא ב(שם העבירה) עד יום שלישי הבא".
תשובה
לפי הנראה מחז"ל זהו נדר טוב וכדאי כן לידור אותו, ובע"ה בהמשך הזמן תתגבר לגמרי על החטא.