מדוע רבנים בציונות הדתית הולכים עם כיפה שחורה?

הרב משה מאיר אבינר

כ"ח אייר תשפ"א
שאלה
שלום רב, ברצוני לשאול שאלה, אמנם בנושא השייך לחיצוניות אך השאלה יושבת אצלי הרבה זמן. מדוע ישנם רבנים חשובים בציבור הדתי הלאומי שהולכים עם כיפה שחורה? אני יכול להבין שלפני שנים, לא היה דבר כזה כיפה סרוגה, אך כיום, כשהציבור שלנו גדול ומאמין בצדקת דרכו הדבר לא ברור לי. תודה רבה, נועם.
תשובה
שלום וברכה, א. רבים מבין הרבנים ההולכים עם כיפה שחורה התחילו ללכת עימה כאשר לא היו כמעט ישיבות לבני הציונות הדתית. ובציבור בן ישיבה הלך עם כיפה שחורה. ומאחר שהתרגלו ללכת באופן זה והציבור התרגל לראותם כך, ממשיכים ללכת כך. וכך כתב הרב זלמן ברוך מלמד בתשובה באתר: "היום, כשבני ישיבות רבים הולכים עם כיפות סרוגות וכיפה סרוגה בגודל סביר היא סימלן של בני הישיבות יש להניח שרבינו היה אומר שאין עדיפות לכיפה שחורה". ב. ישנם רבנים שעיסוקם גם עם הציבור החרדי, ולצערנו יש כאלו שאינם מעריכים את הציבור שלנו, וכאשר מתלבשים כמותם, ניתן להשפיע יותר. בברכה,