• תקופת האירוסין

פיצויים על ביטול אירוסין

הרה"ג דוב ליאור

ט"ו סיון תשס"ה
שאלה
מה הדין לגבי בחור עמו התארסתי והחליט לבטל את החתונה. אני שואלת לגבי כספים שהוצאתי על מסיבת האירוסין עצמה והמקדמה ששילמתי על האולם לחתונה (האולם אינו מוכן להחזיר את הכסף). כמו כן קניתי לו פלאפון כשהייתי בטוחה שאנחנו מתחתנים ועדיין משלמת עליו תשלום חודשי לעוד שנתיים וחצי ושילמתי כבר על שמלת הכלה (שעכשיו לא אשתמש בה). מה עניין הכתב מחילה שאמרו לי שהוא צריך לתת לי? האם יש לו עיכוב להתחתן אם לא מחלתי?
תשובה
הכלל הוא שהוא צריך לפצות את המשפחה של הכלה על ההוצאות שלה בנושאים הקשורים לחתונה, ולכן יפצה על מסיבת האירוסין, יפצה על המקדמה, יחזיר את הפלאפון וכן הלאה. יפצה פירושו שהוא חייב להחזיר את הכסף. לגבי כתב מחילה, נוהגים שנותנים כתב שבו כותבים שאין תרעומת אחד על השני, אבל זה לא פוטר אותו מלשלם.