• פדיון הבן

פדיון ביו"ט ראשון של סוכות

הרב גדעון ויצמן

כ"ה אלול תשפ"א
שאלה
שבוע טוב לגבי פדיון,מה הדין אם יום השלושים ואחד יוצא בחג ? התינוק נולד בי"ד אלול בשעה 9 בבקר, האם ניתן לעשות את הפדיון לאחר השלמת 30 יום מלאים היוצאים בערב החג לאחר השעה 9 ? ואם לא, האם ניתן במוצאי החג או עדיף ביום הראשון של חול המועד בבקר ? שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה יהודה
תשובה
שלום. מזל טוב ורוב נחת. לפי החשבון הפדיון אמור להיות ביום שלישי שהוא חג, לכן דוחים את הפדיון עד היום הראשון של חול המועד. כל טוב