• נגיעה

איסור נגיעה לאישה

הרב ש. יוסף וייצן

ל סיון תשס"ה
שאלה
למה על בנות יש איסור נגיעה... אם כל האיסור הוא בגלל החשש להוצאת זרע לבטלה... ולבנות אין את האיסור הזה וממילא האיסור הזה עליהם מתבטל...
תשובה
א. האיסור אינו משום הוצאת שיכבת זרע בלבד אלא יש איסור מצד מה שנגיעה של חיבה נחשב כקירבה בין איש ואישה שעליה לפי הרמב"ם נאמר "לא תקרבו לגלות ערווה". התורה אסרה כל קרוב בין איש ואישה. זה נאסר גם כסייג לאיסור הביאה וגם כאיסור עצמו שכמו שאסור ביאה ללא קידושין כך גם סתם נגיעה אסורה ללא קידושין. ב. כל מה שנאסר לאיש נאסר לאישה מצד לפני עיור לא תיתן מיכשול. נכתבו חוברות יפות שמסבירות את טעם האיסור ואת הרווח הגדול בשמירה על נגיעה. את הדבר היקר הזה שנקרה מגע אינטימי וריגשי אנו לא מבזבזים ועושים זאת בצורה סתמית. אנו את הדבר היקר הזה שומרים לזמן שנוכל לעשות זאת עם משמעות גדולה יותר. היי ברוכה וחזקה.