• זוגיות

שלום בית

הרב יצחק גרינבלט

כ"ב אלול תשפ"ב
שאלה
שלום לכבוד הרב, חטאתי במהלך חיי הנישואין באי מילוי מצוות כבוד הבעל, לא כיבדתי אותו, דיברתי אליו לא יפה, הושפל ונרמס. בעלי שלא רצה להתגרש נכנע לאיומיים שלי להתגרש ופתח תיק ברבנות בחודש פברואר 2022. מאז לא הבעתי שום רצון באשר הוא לשלום בית ולהשכין שלום בביתי, ומאז עשיתי לא מעט עוונות נוספים כלפיו רק מתוך כעס ובעצות אחיתופל שקיבלתי מאנשים שונים ורעים. בתחילת חודש זה קיבלתי הארה והבנתי שחטאתי חטא גדול והבאתי חורבן על ביתי. יש לנו תינוק קטן שרק לפני שבוע חגג שנה שיהיה בריא בעזרת השם. אני לא יודעת כיצד לכפר על עוונותי ולהביא שלום בית לביתי. אני מתחרטת על הרצון להתגרש ורוצה בכל מאודי לתקן את הבית כפי שציוונו הבורא לעשות בניין עדי עד. ניסיתי לפני מספר ימים לשוחח עם בעלי וקבענו פגישה. כאשר נפגשנו רק בכינו שנינו וראיתי אדם שהוא שבר כלי, פגוע ממני עד עמקי נשמתו, ולמעשה ראיתי אדם גמור. ביקשתי ממנו סליחות ומחילות על הצער שגרמתי לו במשך כל התקופה וביקשתי לתקן ולהשיב את הבית. את הבית שלנו. אך בעלי אמר שהוא לא אותו אחד והוא מטפל בעצמו היום, גם הלך לרב וגם אני הלכתי. שיתפנו אחד את השנייה בכך. אנחנו אנשים מאמינים אך לא דתיים אלא חילוניים. שתינו מאוד אוהבים את הדת ומאמינים בכל מאודנו בקדוש ברוך הוא. התקשרתי גם ביום שישי להוריו להתנצל בפניהם ולהסביר להם שחוויתי דיכאון לא פשוט אחרי לידה. היה נראה כאילו שהם הבינו אותי ותליתי תקוותי שיוכלו להשפיע על בעלי, אך היום הבנתי שחסמו אותי באמצעי התקשורת איתם. אני מוכנה לעשות הכול על מנת להשכין שלום בית ושנשוב להיות משפחה אחת שלמה. אינני מוכנה ששם השם יימחה במים. מה ביכולתי לעשות כבוד הרב? כיצד אוכל לכפר על עוונותיי כלפי בעלי?
תשובה
בס"ד שלום לך. קראתי את מכתבך וחשבתי עליו המון. מאוד לא קל לחפות על תקופה של פגיעות. כל פגיעה חודרת לפעמים עמוק וקשה מאוד לתקן. אינני יודע אם אוכל לעזור לך. שכן אינני מכיר אותו, ונשמע שאפילו אנשים הקשורים אליו מעדיפים את הפרידה ולכן מאוד קשה למצוא פתרון. הפתח שיש לך הוא שהיום לפי ההלכה, ולפי מה שבתי הדין הרבניים עובדים, אסור לאדם לגרש את האשה בלא הסכמתה ולכן באופן אוטומטי שולחים את בני הזוג לגישור, לאיש או אשת מקצוע שמנים לגשר. פעמים שאיש הגישור מגיע מהר למסקנה שאין מה לעשות ומשכנע את בני הזוג שהצעד הנכון שלהם זה להיפרד, ולפעמים הוא מצליח לשנות את התמונה. חשוב להתפלל שהאיש שיפנו אתכם אליו יהיה מתאים ויהיה שליח טוב להחזיר את הזוגיות. לא אוכל לדחוף אותו, ואפילו לא להציע לך דברים אחרים. צר לי, אך לאחר זמן רב של חשיבה על העניין והתייעצות עם אנשים שונים לא מצאתי רעיונות נוסספים. היי חזקה וזכרי שכל טעות מובילה למשהו נכון בשביל האדם, כי מי שמנהל את החיים שלנו זה רבש"ע. היי חזקה ונסי להגיע לגישור ולהשקיע בכך. בברכת הצלחה רבה. הרב יצחק גרינבלט.