• חופה וקידושין

טבעת לגבר נשוי ירושה יחידה מסבא

הרב אליקים לבנון

י"ט מרחשון תשפ"ג
שאלה
שלום כבוד הרב, אנחנו נשואים ברוך ה 12 שנים ויש לנו ילדים ברוך ה. לאמא שלי נתנה לי את הטבעת מזהב של סבא שלי ז"ל. זה הזיכרון היחיד שנשאר לנו מסבא שלי מלבד תמונות. זאת סיבה אחת שאני עונד אותה. סיבה שניה בגלל שאני רוצה שידעו שאני נשוי כי היו כמה פעמים שהציעו לי שידוכים אחרי שהתחתנו. כדי למנוע את זה אני עונד את הטבעת.. האם יש בעיה הלכתית לענוד טבעת, כלומר להסתובב איתה בחוץ או במצוות שבציבור, מניינים, אירועים כמו בר מצוות, בריתות, חתונות וכדומה? בנוסף לזה האם יש בעיה ללכת עם זה למקווה, ליטול ידיים, להניח תפילין?
תשובה
שלום. משנה במסכת שבת עוסקת בגבר, העונג טבעת בשבת. א"כ, אין איסור. אם כוונתך טובה, זיכרון לסבא ע"ה או הדגשה שאתה נשוי, ודאי אפשר. בעת הקידושין יש להמנע, כפי שכותב הרב זרביב.