טיול בחול

הרב בנימין במברגר

ז כסלו תשפ"ג
שאלה
אני מטיילת בדרום אמריקה ואני נמצאת בעיירה שאין בה מקומות כשרים לקנות לחם. מה אני עושה בסעודת שבת? ולגבי יין האם אפשר לקדש על בירה? שמעתי שאפשר..
תשובה
בליל שבת העדיפות בקידוש היא: יין, לחם, מיני מזונות, חמר מדינה. בבוקר אפשר לקדש על חמר מדינה. בירה נחשבת כחמר מדינה. כך, שאם אין לך יין או לחם תעשי על מזונות בערב ואם אין על בירה. בבוקר תעשי על בירה. את יכולה לקנות קמח ולנפות אותו ולאפות לך פיתה או דבר דומה בכדי שיהיה לך גם לחם ולחם משנה לסעודות שבת. מי שבקי יכול גם לבדוק האם דרך האפייה במאפייה היא בסדר מבחינת כשרות (רק קמח ומים ובתנור שאופים בו רק את הלחם ולזרוק קיסם לתנור וכד') ואז לקנות לחם. בהצלחה