• היטמאות למת

טומאת איברים כלא ברור אם הם מגוף של יהודי

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ה טבת תשפ"ג
שאלה
אני עובד בחברה בהם עושים בדיקות בחלקי גופות של אנשים שתרמו את גופם למדע. אין ביידנו מידע וודאי שאותם אנשים היו גויים למרות שכל האיברים באים מחו״ל ורובם גויים. האם אותם איברים לדוגמה לבבות מטמאים במקרה והם של יהודיםֶ ואם כן האם טומאת אוהל? ומה הדין לכהנים שעובדים באותו בניין
תשובה
אם אכן כל (ואני מדגיש כל!) האברים מגיעים מחו"ל אפשר לסמוך על הרוב שהם של גויים. כזית של מת גוי לא מטמא באהל אך מטמא במגע. כהן שלא נוגע במת יכול להימצא באותו אהל