מאין הגיעו הגויים

הרב פרופ' נריה גוטל

ה שבט תשפ"ג
שאלה
היי אשמח להבין מאין הגיעו הגויים וכול מיני גזעים שונים לדוגמא כהה העור אם כולם צאצאים של אדם וחווה שהיו יהודים תודה
תשובה
על שאלות מעין אלה קבעו חז"ל שאיננו יכולים לתת מענה מלא, מדויק, ברור וחד-משמעי. לכן האמור להלן אינו אלא השערתי - בחינת "אפשר". א. יתכן שאלה וריאציות גנטיות שהתפתחו במהלך דורות, והדבר אמור לא רק בנוגע לשונות הצבעים אלא גם ביחס לסוגי דם וכדו'. התפתחות מסוג זה אינה אבולוציה-דרוויניסטית אלא טבעית-הדרגתית. ב. יותר נראה שבסיס ההשוואה שגוי. אדם הראשון הוא יצירה אלוקית שללא ספק הייתה שונה מהמוכר לנו, וכנראה שכך גם חוה. דבר זה עולה בעליל מדברי התורה שבעניינם, וביותר מדברי חז"ל (נגלה ונסתר) שבעניינם, בהיבטים רבים. בהתאם, יתכן שבשונה מהמוכר לנו, אדם וחוה הכילו בקרבם מלכתחילה גיוון גנטי רב יותר מהמוכר לנו, כזה שהכיל פוטנציאל לשונות רבה.