• שאלות כלליות

אמירת קדיש בבית הקברות ביורצייט

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ז אדר תשפ"ג
שאלה
אני איני דתי אך מסורתי. מתפלל מספר פעמים בשבוע תפילת מנחה בעבודה, ובמהלך המנחה אומר קדיש על הוריי שנפטרו. ביום השנה על הוריי אני עורך בעצמי את טקס האזכרה (תהילים, תפילת אל מלא רחמים, אותיות נשמה וכול), עם מי שנוכחים מקרב המשפחה (לא מניין). האם אמירת הקדיש באותו היום בעת תפילת המנחה, היא חלופה לקדיש בבית הקברות?
תשובה
שלום רב לשואל היקר ! ודאי שאמירת הקדיש במציאות המתוארת, נחשבת כחלופה לאמירת קדיש בבית הקברות, ואשריך שאתה עושה נחת רוח גדול להוריך ז"ל. אגב מחמם את הלב לקרוא בין השורות את מעשיך הנפלאים ואת החיבור הנפלא למסורת היהודית, תבורך מפי עליון. בברכה נאמנה,