• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

הכנת חדר ילדים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ה תמוז תשס"ה
שאלה
הנני נמצאת בתחילת חודש שמיני להריוני הראשון. שאלתי היא האם מותר להכין את חדר הילדים מבחינת צבע וציורי קיר עוד לפני הולדת התינוקות, מצד שלושת השבועות, וכן שמעתי שיש בכך חשש של עין הרע, או לחכות לאחר הלידה ולראות שהכל בסדר בעזרת השם, (לאחר הלידה בע"ה אהיה אצל הורי כך שיתאפשר לצבוע ולהכין את החדר) ,רק הכנת החדר מבחינת צבע ולא הבאת ציוד לתנוקות?
תשובה
מקובל לא לעשות הכנות כאלה עד אחר הלידה, אבל אם את חפצה בכך, אין בזה בעיה הלכתית ומותר לעשות זאת עד ראש-חודש אב.