• גדולי ישראל ורבנים

שאלת רב מקובל

הרב ש. יוסף וייצן

ג אלול תשס"ה
שאלה
בהרבה מקרים קיצוניים שלי בחיים שבהם הייתי בחוסר וודאות או דבר שמצריך יעוץ או מקרים שמתעכבים בחיים ואינך יודע למה הדברים תקועים. כמוני יש עוד הרבה אנשים שפונים למקובלים שיחיו כדי לקבל מהם לא פעם ולא פעמים לקבל תשובות לגבי חייהם והן במה צופה להם העתיד. במקרה שלי למשל אני נשואה כדת וכדין ומתקשה להביא ילדים לעולם,לא פעם ולא פעמים שאלתי ונענתה לי התשובה כי יהיו לי ילדים. כבודם במקומם מונח ומהם אני שואבת המון כוח אך השאלה שלי שנשאלת היא קיימת איזה שהיא סתירה בעניין של קורא עתידות וקלפים לבין קבליסט שרואה את הגורל ומה צופן בחובו העתיד במה העניין שונה?
תשובה
ההבדל הגדול בין קורא עתידות לצדיק הוא שהצדיק הוא לא רק עומד מהצד וצופה במה שיהיה. הצדיק הוא אחד שקרוב לה' ולכן בדרך כלל כשהוא גוזר הקב"ה מסכים על ידו ומקיים את גזרתו. אולם זה לא תלוי בכמות מידע. כאן צריך להגיע אל צדיק אמיתי בעל מידות נעלות. [בדרך כלל הוא לא לוקח כסף והוא צנוע] צריך לזכור שאין לנו נביא. גם מי שצופה עתידות אין כאן ידיעה ודאית. כל הצדיקים שבימינו הם יכולים להשתדל אולם הם לא יכולים להבטיח. יש דרך של תמימות ותפילה שמוכיחה את עצמה לא פחות מאשר דרכים אחרת. בעזרת ה' שה' יזכה אותך בזרע של קיימא וימלא כל משאלות ליבך. באלו תחומים צריך לשאול רבנים? איך צריך לבחור רב? לשליחת שאלה לחצו כאן