• גדולי ישראל ורבנים

הרגשה אישית

הרב ש. יוסף וייצן

ג אדר תשע"ג
שאלה
האם עקב כל הגזרות שעברתי עלי להרגיש שקיבלתי עונש מהקדוש ברוך הוא? והאם הוא לא אוהב אותי? בתודה
תשובה
שלום רב, אין לנו עסק במה שאחרי הפרגוד. אדם צריך להסתכל על מה שקורא בעיניים הגיוניות. אם אתה רואה קשר נורמאלי והגיוני בין מעשיך לבין הקשיים שלך זה טוב. אבל אם אתה חושב שאמת המידה שנהוג כלפיך היא רק כלפיך וכלפי אחרים אמת המידה היא אחרת, לא נכון שתבונן על מה שקרה לך כעונש. יותר טוב שתסתכל על הדבר כנסיון שאתה נבחן באהבת ה' בכל מאודך - בכל מידה שהוא מודד לך. כל טוב