• שאלות כלליות

שאלה דחופה בנוגע לציצית גופייה

הרב בנימין במברגר

ה סיון תשפ"ג
שאלה
יש לי ציצית גופייה בהכשר בד"ץ בית יוסף למהדרין מן המהדרין, אבל כשבדקתי את אורך הבגד נראה שהאורך לא מספיק, האם אני מקיים בזה מצוות עשה של ציצית? האם לברך על זה? (דרך אגב אני שם גופייה רגילה ועליה אני שם את הציצית גופייה (ככה שזה לא ישירות על הבשר)
תשובה
ראשית, גופיה ציצית נועדה שלא תצטרך לשים גופיה ועליה את הגופיה ציצית. אין בעיה ללבוש ישירות את הגופיה ציצית. שנית, האורך של הציצית צריך לפחות 72 ס"מ ללא החור (הכנפיים מצטרפים לאוך) והרוחב 48 ס"מ.