• בר ובת מצוה

בר מצווה בשלושת השבועות

הרב יצחק בן יוסף

ח סיון תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה בני נולד בכ"ו תמוז (יוצא השנה בשבת). האם ניתן לעשות עלייה לתורה וסעודה משפחתית בשבוע שלאחר מכן (לפני ר"ח אב) -כ"ח תמוז. לחלופין האם ניתן לעשות עלייה לתורה ביום חמישי כ"ד תמוז שזה יומיים לפני בר המצווה (אנו אשכנזים ולא נוהגים לעלות לתורה לפני בר מצווה) ושהילד יקרא בתורה
תשובה
מזל טוב, לעלות לתורה וסעודה משפחתית אין בכך איסור לקיים ביום שני כח' תמוז. האשכנזים לא נוהגים לעלות לפני הבר מצווה, וגם לספרדים לקיים עליה לתורה וקריאה בתורה זה בדיעבד. ברכה והצלחה