• ברית

לוותר על ברית מילה?

הרב רואי מרגלית

א אלול תשס"ה
שאלה
האם נכון הדבר כי הברית אינה חובה למי שאינו חש יהודי או למי שאינו יהודי, הקב"ה, כרת ברית עם היהודים, והברית מילה היא מהדברים שגם יהודים חילוניים דאגו במשך ההיסטוריה, לבצע ולא לוותר. מן הסתם, מי שלא חש צורך לבצע זאת, אינו יהודי אמיתי, האם מוטב שאותם אנשים אכן יוותרו על ברית המלה, גם כך היא אינה מיועדת להם ודחיה זאת שהם חשים זו הוכחה לכך?
תשובה
הברית חובה ליהודי שנצטוה בה כמו שאר המצוות ואין קשר לתחושתו או לסיבת המצוה. הרב רואי מרגלית.