- הלכה
- פירות וירקות
הכשרת ירק (עלי פטרוזיליה, חסה, סלרי שמיר)
שאלה
שמעתי שצריך לשים ירק במי חומץ או מי מלח (הרי פעם לא היו ירקות "גוש קטיף" וכך היו מכשירים את הירק) . 1. לכמה זמן לשים 2. כמה מלח (או כמה חומץ) ולאיזה כמות מים?
תשובה
צריך שהמים בהם שרויים העלים יהיו מלוחים שלא יוכלו לשתות אותם מרוב מלח, ולהשהות ל-10 דקות.

איך מכשירים חסה ושאר ירקות עלים
מכון התורה והארץ | כ"ג תמוז תש"ע

כשרות ירקות מפוקחים לפסח
מכון התורה והארץ | ח אדר ב' תשפ"ב

גידול ירקות, עלים ירוקים ותבלינים בגינה ביתית
מכון התורה והארץ | ט אייר תשפ"ב

תות בזמנים עתיקים
מכון התורה והארץ | ט"ו שבט תשפ"ב

הרה"ג דוב ליאור
לשעבר אב"ד ורב הישוב קרית - ארבע. נשיא ישיבת "בית אורות"

’גרטל’ בתפילה
ל שבט תשס"ב

אורח מעדה אחרת
ל שבט תשס"ב

הכשרת כָבֵד
כ"ט שבט תשס"ב

ברכות השחר לפני עלות השחר
ל שבט תשס"ב
קידוש בליל שבת ללא יין
הרב בנימין במברגר | כ"ח שבט תש"ע

שעון חכם בשבת
הרב עזריה אריאל | ג כסלו תש"פ
הנחת תפילין ביום שישי - עד איזה שעה?
הרב יוסף אפריון | י"ז אלול תשע"ג
זמן עשר מכות מצרים
הרב יוסף אפריון | כ"ט אייר תשע"א

נישואים בין-עדתיים
הרה"ג יעקב אריאל | ג שבט תשפ"ג
מכירת מוצר שמוגן בפטנט בחנות איביי
הרב משה מאיר אבינר | ב שבט תשפ"ג
מאין הגיעו הגויים
הרב פרופ' נריה גוטל | ה שבט תשפ"ג
