• ברכת הטוב והמטיב ושהחיינו

ברכת שהחיינו על תפוז - המשך

הרה"ג יעקב אריאל

כ תשרי תשס"ו
שאלה
באחת השאלות האחרונות ששאלו באתר הרב ענה על השאלה האם צריך לברך שהחיינו על פרי עונתי שלא אכלתי ממנו במהלך השנה אבל שתיתי ממנו מיץ סחוט טרי ואפילו יום לפני (כגון תפוז או רימון), הרב ענה שמותר לברך, אך לא מזמן שאלתי את אותה שאלה פוסק הלכות והוא ענה לי שאסור לברך?
תשובה
ייתכן ששאלת שאלה שונה. התפוזים הטריים עתה הם הטבוריים והם ניכרים כחדשים ושונים לחלוטין מהתפוזים הישנים שסחטת מהם מיץ, לכן יש לברך עליהם שהחיינו.