• מעשר כספים - כללי

מעשר

רבנים שונים

כ"ז מרחשון תשס"ו
שאלה
אני משמש כבעל קורא וכחזן ראשי של בית הכנסת בהתנדבות כידוע זה גובה הרבה אנרגיות לימוד זמן וכו’ כמעט כמשרה שניה. האם זה יכול להוות כ"הפרשת מעשר"?
תשובה
לפי רוב הפוסקים מעשר כספים הוא לא חובה אלא מנהג טוב שצריך לתת צדקה ובמיוחד לעניים בני תורה אבל כידוע יש הרבה דברים שאפשר להוריד ממעשר כספים אבל אז לא יהיה כסף לעניים לכן גם במקרה שלך אם המצב דחוק אפשר להוריד ממעשר כספים אבל תמיד להשאיר משהו נכבד לצדקה. הרב יאיר פרייליך.