• נישואין

חתונה או שרות לאומי?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ה כסלו תשס"ו
שאלה
אני בת שרות בשנת השרות הראשונה ואני מבולבלת מעט בנוגע להמשך. תמיד היה ברור לי ששנתיים שרות זה דבר חשוב ואידיאלי. בכ"ז, מדובר על נתינה לעמ"י. רק שבזמן האחרון רבש"ע שלח אליי מישהו (לא נכנסתי לקשר בכוונה) והיום המחשבה היא מאוד בכיון של חתונה. אני רק קצת מבולבלת אם זה שאני יאלץ לוותר על שנת שרות נוספת. ברמת העיקרון אני יודעת שגם להקים בית זה אידיאל אם כי אני לא קצת מבינה מהו. אשמח אם הרב יוכל להסביר לי את האידיאל ובכלל לעזור לי להבין מה חשוב ממה. שנת שרות נוספת או חתונה כאשר שניהם נובעים מרצון של להיטיב לעמ"י.
תשובה
בשאלה נשואים או שרות לאומי לדעתי אין לדחות נשואים בשל שרות לאומי. ולתרום לעם ישראל צריך כל החיים כמה שאפשר ובעיקר אם תבחרי במקצוע שיש בו שליחות כגון הוראה או אחיות וכדומה. התרומה הגדולה ביותר לעם ישראל היא להקים משפחה גדולה ואיכותית.