שאל את הרב

  • הלכה
  • קמח, תבלינים וקטניות
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
לצורך הכנת סופגניות לחנוכה ניפיתי קמח ששהה במקרר בנפה רגילה. לאחר תפיחת הבצק גיליתי לתדהמתי תולעת. לי היה ברור שיש לזרוק מיד את הבצק אך בעלי לא סבר כן. מה היה עלינו לעשות? בבדיקה שטחית לא נתגלו תולעים נוספות. לאור ממצאי האם עלי לסמוך על נפה רגילה? אולי עלי להשתמש בנפת משי?
תשובה
אם הקמח היה מנופה כדין, תולעת אחת לא אוסרת את כל המאכל, רק 3 תולעים מחייבים בדיקה יסודית מחדש. יש להשתמש בנפה של 50 מש'. אין צורך בנפת משי.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il