• קמח, תבלינים וקטניות

תולעים בקמח

מכון התורה והארץ

כ"ז טבת תשע"ג
שאלה
ניפיתי קמח בנפת משי ומצאתי מלא תולעים וחרקים, כל פעם שמצאתי זרקתי ואף אחד לא נכנס לקמח המנופה כמובן/ האם מותר להשתמש בקמח הנקי, או שמא אם היו בו כל כך הרבה אז אסור? תודה רבה ויישר כח
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' מבחינה הלכתית אם בדקת היטב (ניפוי) ולא נכנסו חרקים לקמח, מותר להשתמש בקמח, אבל אם יש חשש שמא הניפוי לא היה מלא אין להשתמש בקמח שהוחזק כנגוע. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון