• טבילת כלים

פטור טבילת כלים על ידי מכירה לגוי

הרב דוד חי הכהן

כ"א שבט תשס"ו
שאלה
אני בחורה מבית דתי אך יש אצלנו בבית די הרבה כלים שאינם טבולים. לי מאוד קשה לקחת כלים אלו לטבילה (מאחר ומדובר בכמות גדולה ובמרחק גדול של המקווה מביתי) לפי מה שקראתי מתשובותיך ראיתי שיש אפשרות של מכירה לגוי . הסבר לי בבקשה כיצד אוכל לעשות זאת מאחר והנושא מאוד מציק לי ומפריע לי וגורם לי אי שקט.
תשובה
לפי פסק של הרה"ג מרדכי אליהו שליט"א אפשר לתת לחברה או שכנה להרים את כלי האוכל (כלי מתכת או זכוכית) ולומר שהיא קונה אותם ומתכוונת להקנותם לאחד העובדים הגויים של ביה"ח שערי צדק. בזאת הפכו הכלים לכלים של גוי והם פטורים מטבילה במקווה. במשך הזמן כשתוכלי קחי את הכלים שביכולתך לקחת ותתכווני ותטבלי אותם במקווה כשר.