• שבת ומועדים
  • תפילות יום שבת

הכי טוב - דבר תורה לפני קריאת התורה

הרה"ג דוב ליאור

ט אדר תשס"ו
שאלה
ראיתי שנוהגים בהרבה מקומות שהרב אומר דבר תורה בשבת אחרי הכנסת ספר-תורה ולפני קדיש. והרי מופיע במשנה-ברורה (הלכות קריאת התורה בשבת) שלא יעשו כך, מפני שהקדיש עולה גם על "אשרי" שאחרי "אב הרחמים", וזה עושה הפסק?
תשובה
נכון, יש בזה בעיה, אבל אין אפשרות אחרת וזהו הרע במיעוטו. שהרי אם יחכו עד אחרי מוסף, הקהל ילך כבר לביתו, ואם יעשו זאת לאחר קריאת ההפטרה, הרי שספר-התורה ממתין מחוץ לארון-הקודש, והדבר לא ראוי. הכי טוב להנהיג שהרב יאמר דברי תורה לפני קריאת התורה.