• ספורט, משחקים והצגות

תפילה ותיאטרון

רבנים שונים

י"ז אייר תשס"ו
שאלה
1. אני מכיר הרבה אנשים דתיים (לאומיים) למשל המשפחה שלי מהצד הדתי הולכים להתפלל רק בשבת ובחגים. רובם לא הולכים להתפלל שלוש פעמים ביום ובכלל - כל הדתיים הולכים להתפלל שלוש פעמים ביום, איך יש להם זמן לעבוד ולעשות דברים אחרים, האם חשוב/חובה להתפלל דווקא שלוש פעמים ביום? 2. האם לפי הדת- מותר להופיע בהצגות תיאטרון (לא בשבת ובחג ובלבישת בגדים צנועים וכמה שפחות נגיעות בנשים)? 3. האם מותר ללכת לצפות בהצגות תיאטרון (בהם לפעמים לנשים הכתפיים חשופות או דברים כאלה?)?
תשובה
1. צריך להתפלל שלוש תפילות ביום ממצות חכמים, וצריך להתארגן לשאר העיסוקים, וכאשר מאורגנים זה לא מפריע רק צריך להסתדר קודם ולארגן את הדברים מראש, ואז אין בעיה עם הצורך להתפלל. 2. כאשר אין דברים שליליים בהצגת התאטרון, כמו אלימות, וחוסר צניעות, אין איסור, זה כמו כל בילוי אחר בשעות הפנאי, אומנם כללית ההדרכה בדת היא לנצל הזמן למצוות וללימוד תורה, אבל כאשר יש צורך להתאורר הדבר מותר ורצוי להתאורר. 3. ודאי שלא. הרב אברהם פרל.