• מדינת וממשלת ישראל

תפילה לשלום המדינה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ד אייר תשס"ו
שאלה
א.בתשובתו בנושא השיב הרב להתפלל תפילה בנוסח המתוקן למי שלא רוצה להתפלל על ראשי המדינה. שאלתי היא מה אעשה אם ביהכ"נ בו אני מתפללת לא משנה את הנוסח ומתפלל בנוסח הרגיל, ולאור המאורעות האחרונים ובכלל קשה לשמוע את הברכה על ראשי המדינה? ב.לכאורה מי שמתפלל בבית כנסת ספרדי אינו מתפלל על המדינה אלא רק על חיילי צה"ל, שהרי הם לא נוהגים להתפלל תפילה לשלום המדינה, אם כ"כ חשוב להתפלל על המדינה שהיא מתנת אלוקינו, מדוע חצי מהציבור שלנו לא מתפלל על המדינה? ג.מדוע לא יוצאים בקריאה גדולה לציבור שלנו לשנות את נוסח התפילות - לשלום המדינה ולחיילי צה"ל?
תשובה
א. הנוסח המתוקן הוא עדיף לדעתנו. אך אין זה אסון אם מתפללים בנוסח הלא מתוקן. העיקר שהלב מתפלל שיעמדו בראשינו אנשי חיל יראי אלוקים. ב. ג. גם אני שואל שאלות אלו.