• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

אחסון כלי פסח

רבנים שונים

כ"א אייר תשס"ו
שאלה
רציתי לדעת מה הן ההלכות שקשורות לאיחסון כלי פסח. אני יודע שרבים מסתירים את כלי הפסח במחסן או בבויידעם. האם זה נובע מהלכות שקשורות לכלי הפסח ואיחסונם, או שמסיבה אחרת, כמו כן, האם אפשר לאחסן את כלי הפסח בארגז או קופסא ושאותו כלי איחסון יהיה סגור ואטום, אבל בתוך חלל הבית? (כלומר אפשר יהיה לראות אותו)
תשובה
אפשר לשים בכל מקום שלא מגיע אליו חמץ, ולא יתבלבל בינו לבין כלי חמץ בטעות. אין בעיה לראות כלי פסח. הרב אברהם פרל