• איך ומה להחליט?

היכרות עם אתאיסט

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ג סיון תשס"ו
שאלה
אני בחורה בת 27, לאחרונה הכרתי בחור מקסים שגדול ממני בשנה. אינני דתיה אך שומרת כשרות, קוראת תהילים, מדליקה נרות וחוגגת את חגי ישראל. אני חיה בסביבה חילונית מאוד, הבחור הזה הוא אתאיסט גמור (לא מאמין בכלל) אך יהודי. האם כדאי לי להכנס למערכת יחסים עימו, חשוב לציין שאני דבקה בעקרונותיי בנושא הכשרות והמסורת?
תשובה
טוב מאד שאת שומרת כשרות וגם מקיימת עוד מצוות. כל מצווה שמקיימים יש לה ערך גדול מאד זו הצהרה שאני יהודיה שאני שייכת לדרך אמונה. ועל כן אם הקשר איתו עלול להחליש את הקשר שלך למצות אלו, זה יהיה חבל מאד. ואם את כל כך חזקה שאת תוכלי לחזק גם אותו ולהראות לו שהאמונה שלנו מבוססת. ובעצם אם יחשוב לעומק יווכח שגם הוא בעצמו מאמין. כי זה מונח בטבע של כל יהודי. ואם הוא מוכן לבחון את הדבר ולהפגש עם אדם מאמין ולהכיר את האמונה ולהתרשם ואולי יווכח כי גם הוא מאמין, ניתן להמשיך. אם הבחור מעוניין להפגש עם אדם מאמין אוכל להציע עם מי להפגש.