• פירות וירקות

ברירת חומוס אורז ולימון

הרה"ג דוב ליאור

א אב תשס"ו
שאלה
אנו ישיבה קטנה שהבחורים הם המבשלים בתורנות, מה שעשינו עד היום: קנינו אורז והשרנו במים בתוספת כף מלח, ואז בודקים אם יש אורז צף ואותו זורקים, חומוס (קנוי בשקיות ולא במשקל), משרים במים למשך לילה מה שצף זורקים. לימון (שמבשלים אותו עם הקליפה) מנקים עם סקוטצ’ ולא ממשיכים לבדוק נקודות שחורות. האם נהגנו כראוי?
תשובה
אורז- לא בודקים בשריה אלא בהתבוננות אם אינם נגועים. חומוס- בשריה, כמו שכתבתם. לימון- מספיק לעבור עם סקוצ'.