• שנת האבל על הורים

הגעה לחתונה בשנת אבל

הרב שלום אילוז

כ"ט תמוז תשס"ו
שאלה
בעזרת השם אני מתחתן באלול השנה, חברי הטוב ביותר בשנת אבל על אביו, בחתונה הוא יהיה באמצע החודש ה-11 של האבל. אני חייב אותו באירוע שיעזור לנו בארגון החתונה בתוך האולם, כמו סידור שולחנות, ניהול הערב וכדומה, האם לפי ההלכה האם מותר לו להיות נוכח בחתונה ואני ישלם לו משכורת עבור עזרתו, ויוצא שאני בעצם מביא אותו בתור עובד לאותו ערב?
תשובה
ברור שלכתחילה אין לאבל המתאבל על אביו ואימו ללכת לחתונה בתוך י"ב חדש לאבילות, שהרי אבל על אביו ואימו אסור בשמחה כל יב"ח, וכמו שנפסק בשו"ע חיו"ד (סי' שצ"א ס"ב). מ"מ ע"פ התיאור בשאלתך שאתה חייב את עזרתו של האבל בחתונה, נראה שיש מקום להקל שיבא לחתונה ויסייע במה שצריך, רק שלא יאכל עם יתר המוזמנים לחתונה. עיין בשו"ע חיו"ד סימן שצ"א ובט"ז שם (סק"ד), ובבאר היטב שם (סק"ה). בברכת מזל טוב.