• שבת ומועדים
  • היין והגביע

יין לקידוש לשבת בין גויים

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ב אלול תשס"ו
שאלה
אני חי בחו"ל אבל רוצה לעשות קידוש לשבת. אין לידי קהילה יהודית ולכן אין לי אפשרות לרכוש יין כשר. האם אפשר לקדש עם כל יין, או שיש ברכה שמכשירה את היין, ומה אעשה אם אינני מוצא יין כשר?
תשובה
אפשר לקדש גם על לחם. אתה יכול גם לקנות ענבים טריים ולסוחטם.או לקנות צימוקים ולהשרותם במים שלושה-ארבעה ימים היחס ביו הצימוקים למים צריך להיות לפחות 1:6 אך מכיון שיש רווחים בין הצימוקים מומלץ למלא בכלי שליש צימוקים ושני שליש מים.