• שבת ומועדים
  • סליחות

סליחות דרך האינטרנט

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ד אלול תשס"ו
שאלה
אני נמצא בחו"ל בלי מנין, האם כשאני שומע סליחות דרך האינטרנט, האם אני יכול לומר יחיד איתם י"ג מידות, והקטעים בארמית, והם אני יוצא בתקיעת שופר בסליחות לספרדים, ואם אין זה בשידור ישיר?
תשובה
ציבור נחשב רק עשרה אנשים חיים המכונסים במקום אחד. אין אפשרות לצרף מניין באמצעות כלי תקשורת. שופר בסליחות אינו חובה אלא מנהג. מותר לשמוע קול שופר בסליחות בלבד דרך כלי תקשורת, אך אין אפשרות לומר י"ג מידות כי אינך חלק מהציבור.