• תקופת האירוסין

שבוע לפני החתונה

הרב יוסף אפריון

י"ד אב תשע"א
שאלה
אנחנו מתקרבים מאד לחתונתינו ורצינו לשאול ממתי אסור לנו להתראות, אם אנחנו מתחתנים ביום שני בשעה 19:00(לפני שקיעה), אסור להתראות מיום שני בשעה 19:00 ששבוע לפני, או מהשקיעה של אותו יום שני של שבוע לפני, או שאפילו כבר מיום ראשון, או שזה לא כזה קריטי כי זה רק מנהג? תודה ובשמחות..
תשובה
שלום המנהג לא להיפגש שבוע לפני החתונה הוא מנהג טוב ויש לו סימוכין בהלכה אולם הוא אינו מחייב ואין בו גדרים הלכתיים מדוייקים ולכן אתם יכולים לבחור את אחת האפשרויות שהעליתם, כרצונכם. מזל טוב! תזכו להקים בית נאמן בישראל ולכל הברכות הכתובות בספר התורה הזה!