• תורה, מחשבה ומוסר
  • תורה לנשים

ביטול תורה לנשים?

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ב אלול תשס"ו
שאלה
הוזמנתי לחתונה שכדי להגיע אליה אצטרך להשקיע מאמץ רב וכספים. ברור לי שזוהי מצווה גדולה שאני רוצה לזכות בה ומצד שני אני גם לומדת במדרשה, והדבר יבוא על חשבון זמן הלימוד שלי. מה הרב מציע לי לעשות, והאם שייך מושג של "ביטול תורה" אצל נשים, ובכלל איך יודעים עד כמה להתאמץ ולטרוח כדי לזכות במצווה?
תשובה
אומנם לא שייך ביטול תורה במשמעותו המקורית בנשים. אך גם אישה צריכה לשקול כל מצוה כנגד הפסדה ואם ייגרם לה הפסד רוחני או כספי גדול אינה חייבת להפסיד הפסדים אלו.