• אפשר לעבוד ב...?

להפסיק לעבוד כפזיותרפיסטית?

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ו כסלו תשס"ז
שאלה
אני פיזיותרפיסטית מזה שנתיים. עובדת במספר תחומים ובניהם במכון פזיותרפיה אורטופדי, העבודה כרוכה בטיפול בגברים, ידוע לי כי קיימת בעיה ואף אני חשה חוסר נוחות (לעיתים אפילו לדבר עם גבר זר). אמנם, לא קבלתי תשובה חד משמעית לגבי איסור מוחלט. בתחום בו אני עובדת כרגע רוב הטיפולים מתמקדים בטיפול בכאבים או/וחזרה לתפקוד של איבר מסויים (בלעדי הטיפול לרוב יהיה עיכוב בתפקוד האיבר או תפקוד לקוי שלו, אך בדר"כ לא מניעת תפקוד). הטיפולים כמעט ולא כוללים טיפול כמו מסאג’ או טיפול מנואלי מתמשך אחר בגברים. ולמעשה הרוב המוחלט של מטופלי הינם נשים (יחס של 2:15). חוץ מהבעיה הנ"ל אני מרגישה סיפוק והצלחה במה שאני עושה ושכרגע "צריכים" אותי שם. 1. האם עלי לעזוב את עבודתי? (בהתחשב בכך שהפרטים אינם ניתנים לשינוי) 2. האם תחום אחר בפזיותרפיה למבוגרים יכול להיות פחות בעייתי? (כמו שיקום אנשים לאחר תאונות, שיתוקים וכו’)
תשובה
עליך להתמקד בטיפול בנשים. האיסור לא מוחלט כי אם מדובר בחולים ניתן לדמות זאת לטיפול רפואי שמותר לגבר לרפא אישה וכן להפך. אם כי גם שם לכתחילה ראוי להפריד בין המינים. פיזיותרפיה שונה קצת. הטיפול ממושך ומחייב מגע הדוק יותר. בפרט במסז' הבעיה חמורה יותר. בינתיים עד שתוכלי לעבוד רק עם נשים עצתך במס' 2 נראית.