• שאלות כלליות

למה אנו דומים לגויים?

הרב דוד חי הכהן

כ טבת תשס"ז
שאלה
איך נוצר מצב שכיום היהודים דומים בפרצופם לגויים, שהרי יש הרבה עדות שכל עדה באה מאזור מסוים בעולם, כיהודי הודי שדומה להודי הגוי, וכן על זה הדרך, האם באמת הייתה הפרדה בינינו לגוים, הרי נראה בגלל הדמיון החיצוני של אחינו בית ישראל לנוכרים שבשלב מסוים בהיסטוריה התערבבנו איתם?
תשובה
יתכן שהדמיון קשור עם הסביבה האקלימית, צורות העבודה והמאכלים ולאו דוקא בהתבוללות. בפרט בקהילות שנזהרו מאוד בהפרדה בין ישראל לגויים אין לחשוד בתערובת. אפילו אם היו קצת חריגים.