ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- שבת ומועדים
- רפואה ופיקוח נפש
- ביטחון ופיקוח נפש
שאלה
אם נתקע אדם במעלית (רגילה, לא מעלית שבת) בשבת בבוקר ורק אנו שמענו את קריאתו. מה יש לעשות במקרה כזה, האם להתקשר למספר החרום של חברת המעליות שיבוא טכנאי לפתוח או למכבי אש, או אולי יש פתרון אחר, על מה יש להקפיד על מנת להיזהר מחילול שבת?
תשובה
יש מקומות שהחילוץ נעשה ע"י פעולה מיכנית. אין צורך להזעיק מישהו מבחוץ אלא באמצעות גלגלת מורידים את המעלית עד לקומה הקרובה ושם פותחים את הדלת בכוח הזורע. הבעיה היחידה היא כיבוי מערכת החשמל. מותר במקרה זה לכבות את החשמל בשינוי.
אם אין ברירה ולא מדובר בפיקוח נפש מותר לעשות מלאכות דרבנן בשינוי, אפשר לטלפן בשינוי (באצבעות אחרות או באמצעות כפית וכדו') אלא שמכבי האש נוסעים ומחללים שבת. אולם אם הם יוצאים מתוך הנחה שהמדובר בפקו"נ מותר להם לבוא ולחלץ. במקרים רבים יש בכך לפחות ספק פיקו"נ.
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר






















