- הלכה
- לימודים אקדמאיים
שאלות בלימודים באוניברסיטה
שאלה
התחלתי השנה ללמוד באוניברסיטה פסיכולוגיה ותולדות עם ישראל ורציתי לברר כמה פרטים: האם מותר לתת לבנים (נשואים /רווקים) את הסיכומים שלי, האם מותר לבקש מבנים סיכומים, האם מותר לשבת ליד גבר, וכן במקרה שבן התיישב לידי, האם חובה לקום?
באם המרצה אומר דברי כפירה (לדוגמא: קידוש ה’ זה ערך נוצרי קדום), האם חובה למחות בקול, והאם זה צנוע שבת תמחה בכיתה שיש בה גם גברים?
אני שומעת בכל יום דברי כפירה, אני לא מרגישה ירידה ברמה רוחנית, אבל אני מרגישה שהאמונה השכלית שלי יותר מתחזקת לעומת האמונה התמימה והפשוטה, (מכיון שאני כל הזמן סותרת לעצמי טענות בראש, לומדת, מחזקת ושואלת...) יש עם זה בעיה, במיוחד מכיון שהמקום של בנות הוא יותר באמונה מצד הרגש ופחות שכלית מה לעשות כדי למנוע נזק, אני שומעת שיעורי תורה באופן קבוע, זה מספיק על מנת להמשיך להתקדם ולא להדרדר מבחינה רוחנית?
תשובה
לתת סיכומים זהו מעשה חסד ומותר ואף ראוי לקיים מצוה זו גם לבנים אך לשמור על הגדרים להישאר בגבול הנימוס הקורקטי.
אם את מקפידה לא לשבת על יד בנים השתדלי תמיד לשבת ליד בת. אם בן התישב לידך אל תפגעי בו אלא תמצאי דרך נאותה איך להתישב במקום אחר מבלי שירגיש.
יש למחות בעדינות ובנימוס על דברי נאצה אין בכך פגיעה בגדרי הצניעות. הקפידי על לימוד תורה קבוע כל יום פרק בתהילים המדבר אל ליבך וחברה ערכית קבועה לפחות פעם - פעמיים בשבוע. חזקי ואמצי!.
חוששת מהאווירה באוניברסיטה
הרב יואב חנניה אוקנין | ג אדר א' תשפ"ב

לימוד משפטים
הרה"ג דוב ליאור | ג אב תשע"ד

לימוד זוהר בבר אילן
הרה"ג יעקב אריאל | ג מרחשון תשס"ו

ללמוד את חכמת הגויים
הרב ש. יוסף וייצן | ג סיון תשע"ב

הרה"ג יעקב אריאל
נשיא ישיבת ההסדר רמת-גן וארגון חותם. לשעבר רב העיר רמת גן ואב בית הדין לדיני ממונות.

חלום ומשמעותו
י"ד אב תשס"ב

הכשר מכונת גילוח
י"ד אב תשס"ב

למה אסור בשבת לעשות מלאכה?
ו אב תשס"ב

לכרוע בשעת הקדיש והקדושה?
כ"א אב תשס"ב

מה אומרים בניחום אבלים
הרב ש. יוסף וייצן | כ"ו תמוז תשס"ח

ברכה על פרי האננס והבננה
הרב שמואל הולשטיין | ח אייר תשס"ט

קידוש לט"ו בשבט
הרה"ג דוב ליאור | י"ב שבט תשס"ט

ברכת הפסיפלורה
מכון התורה והארץ | י"ד אלול תשס"ה
לקרוא בדברי חשק לאשה
הרב חיים שריבר | י"ד שבט תשפ"ג
