• זכויות יוצרים

הורדת שירים דרך האינטרנט

הרב אליעזר מלמד

ח סיון תשס"ב
שאלה
ברצוני לדעת האם יש איסור להוריד שירים מהאינטרנט של זמרים חסידים ואחר כך לשמוע אותם בבית או ברכב?
תשובה
ככלל חוק המדינה מחייב, וכיוון שלפי חוק המדינה יש זכויות יוצרים, אסור להעתיק שירים שנמכרים בשוק בקלטות או דיסקים. אמנם יש מקילים שאם מדובר באדם שממילא לא מתכוון לקנות קלטות ודיסקים, שמותר לו, מפני שאין בכך פגיעה בזכויותיהם. אבל נראה שגם כך אסור, מפני שהחוק אוסר זאת. אמנם נראה לי שמותר להקליט רצף שירים מהרדיו, מפני שבעלי תחנת הרדיו כבר שילמו את זכויות היוצרים על ההשמעה ברדיו, ואם כן אין בכך פגיעה כל כך בזכויות היוצרים, וגם האיכות אינה טובה כבקלטת המקורית. לתשובת הרב יעקב אריאל.