• חינוך ילדים

חינוך לתפילה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ז ניסן תשס"ג
שאלה
בתנו הגיעה למצוות והיינו רוצים שתקפיד על תפילה כהלכה, אך אנו מתקשים להשיג שיתוף פעולה מצידה בנושא. אנו חוששים ללחוץ עליה מחשש שנשיג תוצאות הפוכות מהנדרש. מה המלצת הרב בנושא?
תשובה
חינוך הבת לתפילה צריך להיות בראש וראשונה ע"י דוגמה אישית של ההורים שתגרום לבת לרצות להיות כמותם. תפילת ההורים תחבב את התפילה אצל הבת. בנוסף יש להסביר את ערך התפילה אצל הבת, אך אין ללחוץ עליה להתפלל. כל לחץ ישיג תוצאות הפוכות. יש לדעת שאם חברותיה אינן רגילות להתפלל יהיה קשה לדרוש ממנה להיות מיוחדת ושונה. העיקר לחנך את הבת לאמונה, מידות טובות ומעשים טובים והתפילה תבוא במשך הזמן מאליה.