שאל את הרב

  • הלכה
  • הפרדת הכלים

כשרות הסכינים ושאר...

undefined

הרב רואי מרגלית

ג אייר תשס"ג
שאלה
האם יש צורך לייחד סכין לחיתוך ירקות חריפים כמו בצל ושום (שתהיה פרווה)? האם צריך לייחד גם קרש חיתוך לכך? ומה עם כפות שמבשלים בהם מאכלים חריפים ורוצים שהמאכל ישאר פרווה? (כגון סלטים ..) תודה רבה!
תשובה
אכן כדאי ליחד סכין פרוה לחיתוך מאכלים חריפים מפני דוחק הסכין, וכן כף לבישול מאכלי פרוה חריפים שבולעת ופולטת בבישול, אך אין צורך ליחד קרש חיתוך מיוחד. הרב רואי מרגלית.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il